7 typiske dilemmaer langt de fleste ledere havner i

14. november 2022

Stort set alle ledere oplever på et tidspunkt at stå i en situation, hvor de føler, at de står i stampe og ikke flytter sig karrieremæssigt. Står du et sted, hvor du føler dig fastlåst? Og kan du genkende et af de klassiske dilemmaer? Så kan du hente inspiration i en ny guide for ledere. 

Der er et stigende pres på dig som leder, og fortsat flere skifter job og karriere hyppigere end tidligere. De har svært ved at ‘stå fast’ midt i alle kravene og forandringerne. De mangler vision, formål og et indre ståsted, så de meget lettere kan træffe de beslutninger, som føles rigtige, når de skal modstå presset og tilpasse sig forandringerne.

Årsagen til, at mange ikke evner at stå fast er, at de aldrig har identificeret, hvad de virkelig brænder for. De vil på et tidspunkt i deres karriere opleve en række dilemmaer, som gør, at de ikke flytter sig mod nye mål.

Kan du genende et af de 7 klassiske dilemmaer?

Gennem mange år som leder i internationale virksomheder og som coach har jeg identificeret 7 klassiske dilemmaer, som langt de fleste oplever på et tidspunkt.

1. Ensom i din rolle

Du føler dig ensom i din rolle, har svært ved at løse alle udfordringerne og mangler sparring for at få ro, klarhed, energi, større gennemslagskraft og hurtigere løse udfordringer.

2. Du føler dig overset – ingen forfremmelser

Du føler dig udenfor, overset ved spændende opgaver og forfremmelser eller har svært ved at få dine ønsker og forslag igennem.

3. Du har svært ved at motivere dit team

Du har svært ved at motivere dit team til at tage større ansvar, samarbejde og præstere deres bedste, og ønsker større motivation, trivsel og en produktivitet i topform.

4. Du føler dig fastlåst

Du er usikker på din karriere og dit næste job. Du føler, at du er gået i stå eller ønsker at accelerere din udvikling. Du ved, at det er afgørende for din fremtid at udvikle dine personlige og lederskabskompetencer.

5. Du savner sparring på din karriere

Du er succesfuld, men usikker på dit professionelle DNA som leder: Hvilken karriereretning, ledertype og ambitioner er rigtig for netop dig, så du udnytter dit fulde potentiale?

6. Du er ved at miste din passion

Du føler ikke, du har dig selv med. Du stresser uden at nå mere. Du mistrives og er måske i fare for at brænde ud – og ønsker at finde/genfinde passionen i dit arbejde og liv.

7. Du står over for en ny start, som kræver rigtig meget af dig

Du starter på en ny lederrolle, et nyt projekt eller gennemgår et radikalt udviklingstrin, der kræver en ny start. Du oplever, at det kræver meget af dig og ønsker hjælp til at maksimere din indflydelse.

Guide til ledere: Tænd gnisten i din karriere og få succes

Lær hvordan du tiltrækker de lederroller, du drømmer om, og opnår succes. Baseret på udfordringer blandt de ledere, som jeg har hjulpet, samt international forskning og ’best practice’ har jeg skrevet denne lederguide.

Guiden ‘Tænd gnisten i din karriere og få succes’ lærer dig at finde ind til din vision og dine kerneværdier, så du kan stå fast, udvikle og udfolde dit potentiale – også under store forandringer.

Guiden hjælper dig til at:

  • Klarlægge dit livs- og arbejdsformål
  • Beslutte dit næste karrieretræk
  • Holde fast i dig selv, din vision og dine kerneværdier
  • Optimere din trivsel og resultater.

Når du er bevidst om, hvad der virkelig betyder noget for dig, hvordan du vil gøre en forskel, og hvad du vil bruge din tid på, vil du stå med en helt anden klarhed. Den vil lede dig gennem svære beslutninger og inspirere dig til at bevæge dig frem.

Når du har klarhed, vil ingen omkring dig være i tvivl om, hvor og hvordan du kan gøre en forskel – og du tiltrækker næsten automatisk dine drømmeopgaver og roller. Den klarhed kan du opnå med denne guide.